מירי יהלום
מירי יהלום היא בוגרת תואר ראשון בהצטיינות יתרה בלימודי ההיסטוריה של המזרח התיכון (2011), ותואר שני (במסלול המחקרי) בהצטיינות יתרה בחוג ללימודי עם ישראל באוניברסיטת תל אביב. עבדה כמורה לערבית ולהיסטוריה ולאחר מכן כארכיונאית בעמותה להנצחת מורשת לוחמי חרות ישראל (לח”י). החל משנת 2017 עובדת כארכיונאית בארכיון מכון ז’בוטינסקי בישראל, וחוקרת תולדות תנועת ז’בוטינסקי.
בימים אלה עובדת מירי על מספר מאמרים המבוססים על פרקי עבודת הגמר בתואר השני, על מאמר נוסף השופך אור חדש על זהותו המסתורית של פאוול פרנקל, מפקד המחתרת הרוויזיוניסטית בגטו ורשה, ומאמר הבוחן את יחסו של הימין הציוני לנאציזם ולפשיזם על פי מחקרו של מחמוד עבאס (אבו מאזן), נשיא הרשות הפלסטינית. בנוסף כותבת מירי את הצעת המחקר לדוקטורט שלה שיעסוק בתגובות של פעילי תנועת ז’בוטינסקי בפולין לשואה ולמלחמת העולם השנייה.
בפרס גוטמן לשנת 2023 זכתה מירי על עבודת התזה בהנחיית פרופ’ חוי דרייפוס: הישרדות, מוסר ו”הדר”: בחינת המאבק ההיסטורי-פוליטי לעיצוב דימוים של הרוויזיוניסטים בגטו וילנה.
מדברי השופטים על העבודה בגינה קיבלה את הפרס:
עבודת גמר טובה מאוד, על בסיס ביבליוגרפיה מקיפה ומרשימה. המחקר טוב מאוד, וגם הניתוח טוב. המחברת חושפת ומנתחת בצורה משכנעת את הכתיבה המפלגתית על המחתרות בווילנה, ומשתמשת בשפות הרלוונטיות העיקריות – יידיש, עברית ואנגלית. תרומה מחקרית ניכרת ותואמת היטב את נושאי הפרס.