סמינרי הכנה למסע לפולין
עבור: כיתות_י"א, כיתות_י"ב
בבואנו לבנות תוכנית לסמינר, מתוך שיחה עם הצוות החינוכי של הקבוצה אנחנו בונים מהלך מותאם המניח יסודות של עולמות התוכן הנוגעים בנושא (עליית הנאצים לשלטון, מלחמת העולם השנייה, חסידי אומות העולם, זיכרון השואה בחברה הישראלית ועוד). הסמינר מורכב מאופנים מגוונים של למידה וחקר (דרך תערוכות פעילות, סדנאות, הרצאות, סרטים, מפגשי עדות סיורים ועוד) במטרה לעורר סקרנות ולעודד שיחה ודיון ערכי בין הלומדים והלומדות על עולמות התוכן ההיסטוריים הנלמדים. במהלך הסמינר ישנן שיחות וחשיבה משותפות עם הצוות החינוכי המלווה את הקבוצה כולל במות מפגש איכותיות בין הקבוצה והמלוויה החינוכיים, מתוך הבנת תפקידם ומקומם בהמשך התהליך החינוכי של הקבוצה גם בעתיד. מתוך חשיבה כזאת קיימת האפשרות ליצור תהליך של מספר מפגשים וסמינרים בין הקבוצה לבין המדריכים והמדריכות במורשת, תהליך ארוך טווח שכזה מאפשר צלילה לעומקם של הנושאים השונים ולהרחבת מרחבי החקר ועידוד הסקרנות של הלומדים והלומדות. אנחנו מודים לוועידת התביעות על תמיכתם בפעילות החינוכית במורשת
לכל הפעילויות המאושרות על ידי תוכנית גפ"ן לחצו כאן
סמינר הכנה למסע לפולין
אנו במכון מורשת מציעים מגוון של סמינרי הכנה למסע לפולין, עבור בתי הספר התיכוניים אשר יוצאים למסע ומחפשים חוויית הכנה ייחודית ומעמיקה. בסמינרים שלנו אנו משלבים פעילויות של חקר, שיח פתוח ומעמיק וחיבור לחיי היומיום של התלמידים והתלמידות.
מי אנחנו?
מכון מורשת הינו מרכז בינלאומי לתיעוד, לחקר ולהוראת השואה ע"ש מרדכי אנילביץ‘ הממוקם בנוף כפרי ופסטורלי בגבעת חביבה. המכון נוסד ב-1961 ע"י קבוצה של לוחמי המרידות בגטאות, במחנות ופרטיזנים, בוגרי השומר הצעיר באירופה. אנו במורשת פועלים לתיעוד, לחקר ולהוראת פעילויות חינוכיות בנושא השואה, תוך עיסוק בהיבטים שונים של בחירה והכרעה אישית בזמן השואה ובעולם תנועות הנוער בשואה ותפקידן בניהול חיי היום יום בגטאות, עם דגש על פעילויותיהן במסגרת המרידה והמלחמה בנאצים. אגף החינוך שלנו מורכב מצוות מקצועי ובעל ניסיון רב, רובם בעלי הסמכת מדריכ.ה למסעות בפולין.
התפיסה החינוכית והערכית שלנו
בלב גישתנו החינוכית עומדת תפיסה הומניסטית, המבקשת לבחון סוגיות של אדם וחברה. ברוח החינוך הבלתי פורמלי, ותוך שילוב כלים מעולם הלמידה ההבנייתית, נרצה לתת מקום לכל תלמיד ותלמידה להשמיע את קולם.ן, ולקחת חלק בתהליך למידה המאפשר חשיבה ביקורתית ומעודד לפעולה. אנחנו מאמינים בחקר עצמאי וקבוצתי, שאילת שאלות, פיתוח דיון ערכי וחיבור לחיינו היום..
מה מיוחד בפעילויות החינוך שלנו?
-
יחס אישי לכל תלמיד -צוות המדריכים והמדריכות שלנו שם דגש על יחס אישי לתלמידים ולתלמידות ועל בניית תהליך קבוצתי משמעותי.
-
קבוצות פעילות קטנות- על מנת לאפשר שיח מעמיק ומרחב התבטאות לכל תלמיד
-
השתתפות אקטיבית של התלמידים- התלמידים מעורבים בצורה אקטיבית בכל פעילות
-
כל פעילות אצלנו ייחודית- אנו נותנים מקום לתכנים ולדעות שהתלמידים מביאים עמם ולכן כל פעילות אצלנו נראית קצת אחרת.
בניית פעילות ייחודית עבור הקבוצה
תוכנית הסמינר תיבנה בתיאום מלא עם הצוות החינוכי של בית הספר, בהתאם לשלב בו נמצאת הקבוצה ולתכנים הרלוונטיים לה. במהלך הסמינר נקיים שיח רציף עם הצוות החינוכי המלווה את הקבוצה, נקדיש מקום לבמות מפגש איכותיות בין הקבוצה והמלווים החינוכיים, וזאת מתוך הבנת תפקידם ומקומם בהמשך התהליך החינוכי של הקבוצה במסע ולאחריו. ניתן ומומלץ לקיים תהליך הכולל מספר מפגשים ו/או סמינרים עם מדריכי ומדריכות מורשת. תהליך ארוך טווח מאפשר צלילה לעומקם של הנושאים השונים, הרחבת תהליך החקר ועידוד הסקרנות של הלומדים והלומדות.
על הסמינרים שלנו
הסמינר מורכב מאופנים מגוונים של למידה וחקר (דרך תערוכות פעילות, סדנאות, הרצאות, סרטים, מפגשי עדות סיורים ועוד) במטרה לעורר סקרנות ולעודד שיחה ודיון ערכי בין הלומדים והלומדות על עולמות התוכן ההיסטוריים הנלמדים.
ממליצים עלינו:
עמית נתני, רכז המסע לפולין בבית הספר הדרים – הוד השרון:
"בכל פעם שאני מגיע אליכם ליום הכנה עם תלמידים אני מרגיש שהגענו למקום הנכון. מדריכים מעולים, מבינים מה זאת הדרכה (לעומת הוראה), שולטים יפה בסדנאות כולל הסתעפויות ותרחישים לא צפויים אווירה נעימה ומזמינה ובעיקר שיטת עבודה שבאה לידי ביטוי בכל הסדנאות והתערוכות – חשיבה, הבעת דעה של התלמידים, הקשבה.
היכולת שלכם לתפור את החליפה המתאימה לכל בית ספר, הגמישות שאתם יודעים לגלות כשהיום מתאחר (ולא באשמתכם), הופכת את היום הזה לא רק ליום שמכין לקראת המסע לפולין אלא ליום חינוכי לכל דבר שתורם המון בטח בימים כאלה של שביתה ומלחמה.
מאחל לכם שתמשיכו בדרך הזאת עוד הרבה שנים,
בהערכה גדולה,
עמית נתני
נשמח לשמוע מכם!