קול קורא – פרס לעבודות לחקר השואה ע”ש ישראל גוטמן ז”ל – תשפ”ה 2025

האוניברסיטה הפתוחה, המכון הבין-לאומי לחקר השואה ביד ושם, המכון לחקר תולדות יהדות פולין ויחסי ישראל-פולין באוניברסיטת תל אביב, מורשת – מרכז בינלאומי לתיעוד, חקר והוראת השואה על שם מרדכי אנילביץ’, מכון גוטאיינר לחקר “הבונד” ותנועת הפועלים היהודית באוניברסיטת חיפה, מכון המחקר ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים ומשפחת גוטמן מכריזים על הענקת פרס גוטמן ע”ש פרופסור ישראל גוטמן ז”ל לעבודות מחקר מצטיינות בחקר השואה והשלכותיה.

ועדת הפרס תעניק עד שני פרסים בסכום כולל של 20,000 ₪ על עבודות מצטיינות בחקר השואה והשלכותיה. הזוכים/ות יוזמנו להרצות במסגרת מפגש אקדמי.
רשאים/ות להגיש מועמדות תלמידי/ות דוקטורט או תלמידים/ות שסיימו עבודת מ.א (עד ארבע שנים ממועד אישורה) ומתעתדים/ות להתחיל לימודי דוקטורט בשנה”ל תשפ”ו. ההגשה אפשרית ללומדים/ות במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

פרופ’ ישראל גוטמן, יליד ורשה וחבר תנועת השומר הצעיר, השתתף במרד גטו ורשה ובמחתרת באושוויץ. לאחר עלייתו ארצה, היה פרופ’ גוטמן ממייסדי “מורשת”, ראש “המכון ליהדות זמננו” באוניברסיטה העברית, ראש “המכון הבינלאומי לחקר השואה” וההיסטוריון הראשי ב”יד ושם”. לאורך השנים העמיד תלמידים הרבה והקים דורות של חוקרים אשר עסקו בחורבן יהדות אירופה ובגורלם של יהודי אירופה בתקופת השואה.

ניתן להגיש אחת מבין האפשרויות הבאות:
פרק מעבודת דוקטורט שטרם אושרה, בצירוף הסבר על הפרק בתוך ההקשר של העבודה, ותוכן עניינים משוער (עד שני עמודים). בנוסף, יש לשלוח גם הצעת מחקר מאושרת.
עבודת מ.א עד ארבע שנים ממועד אישורה, בצירוף אישור הרשמה ללימודי דוקטורט או אישור ממנחה דוקטורט שיתחיל בשנת תשפ”ו.
מאמר מפרי עטם של תלמידי/ות מ.א ודוקטורט, שפורסם או שאושרה קבלתו לפרסום בכתב עת שפיט.

הגשת מועמדות תתקבל עד יום א’, י’ תמוז תשפ”ה, 6 ביולי 2025.
להגשת מועמדות יש לשלוח את המסמכים הבאים:
א. פרטים אישיים: שם פרטי, שם משפחה, טלפון, דוא”ל, כתובת, מספר תעודת זהות.
ב. עותק דיגיטלי של הטקסט על פי הקריטריונים שצוינו לעיל.
ג. המלצות ומסמכים נוספים:

  • פרק מדוקטורט: מכתב המלצה ממנחה העבודה ובו התייחסות לחשיבותו של הפרק המוגש ולחידושים שבו, ומכתב המלצה נוסף מאיש/ת אקדמיה אשר לו/ה היכרות עם המועמד/ת.
  • עבודת מ.א: מכתב המלצה מהמנחה. בנוסף, יש לצרף להגשה את חוות הדעת של שופטי העבודה.
  • מאמר: מכתב המלצה מהמנחה, ומכתב נוסף מאיש/ת אקדמיה אשר לו/ה היכרות עם המועמד/ת.

את ההמלצות ישלחו הממליצים/ות ישירות ל”מורשת”. 
למידע נוסף ולהגשת מועמדות יש לפנות לדוא”ל: [email protected]

#עדכונים_אחרונים